Harjulan koulun rakentaminen käynnistyy – urakkasopimus solmittu

Järvenpään kaupunki, Mestaritoiminta Oy sekä rakentamisesta vastaava Fira Oy allekirjoittivat rakentamista koskevan urakkasopimuksen 28.5.2020. Kiinteistön arkkitehtisuunnittelusta vastaa Innovarch Oy.

Alustava luonnoskuva (Kuva: Innovarch)

Uusi koulu rakennetaan puretun koulun paikalle Verkkotielle. Puretun osan korvaa uudisrakennus ja vanhempi B-siipi peruskorjataan vanhaa rakennuskulttuuria kunnioittaen.  Tulevaan kampukseen sijoittuu alakoulu sekä päiväkoti. Tilat on suunniteltu noin 450 koululaiselle sekä 150 esikoulu- ja päiväkoti-ikäiselle lapselle.  Suunnittelun kaikissa vaiheissa on huomioitu tilojen terveellisyys ja turvallisuus. Kiinteistön lämmitysmuoto on energiatehokas maalämpö.

Rakennustöiden valmistuttua lapsia ja aikuisia odottavat joustavat ja muunneltavat tilat ja oppimisympäristöt, jotka taipuvat monenlaisiin tarpeisiin. Uudisrakennuksessa mm. hallinto, liikuntatilat ja ruokala on mitoitettu palvelemaan sekä koululaisia että päiväkotia. Rakennustyöt saadaan valmiiksi kevään 2022 aikana ja lapset henkilökuntineen pääsevät uusiin tiloihin syksyllä 2022.

Rakentamisessa hyödynnetään muuntojoustavuutta, joka yhdistää eri toimijoiden tilan käytön tehokkaasti saman katon alle. Tämä mahdollistaa myös rakennuksen iltakäytön. Koulun ja päiväkodin lisäksi rakennuksen tulevia käyttäjiä ovat muun muassa liikuntapalvelut, Järvenpään Opisto sekä kansalaistoiminta.

Alustava luonnoskuva (Kuva: Innovarch)