Kinnarin koululla pelailtiin ja tutustuttiin uuden koulun suunnitelmiin

Kinnarin koululla järjestettiin tiistaina 12.9. kaikille avoin pihatapahtuma, jonka yhteydessä esiteltiin uuden koulun tämänhetkisiä suunnitelmia. Paikalla pääsi tutustumaan uuden koulun pohjapiirroksiin ja pienoismalliin, 3D-mallinnettuihin sisätilakuviin, koulun tulevaan ulkomuotoon havainnekuvien kautta ja uudenlaisiin luokkakalusteisiin.

Uuden koulun suunnittelutyötä on tehty yhteistyössä koulun opettajien, oppilaiden ja muiden käyttäjäryhmien, kuten liikuntapalvelujen kanssa. Tavoitteena on, että tilat palvelisivat mahdollisimman hyvin kaikkia käyttäjiä. Oppiminen on menossa entistä oppilaskeskeisempään suuntaan ja avoimien oppimisympäristöjen avulla pyritään parantamaan oppilaiden oppimista ja motivaatiota. Kinnarin koulun kakkosluokan opettajat Laura Pekkanen ja Eveliina Hoikkala kertovat, että ovat toteuttaneet avoimeen oppimisympäristöön perustuvaa opetusta jo vuosien ajan. Uudet tilat tulevat mahdollistamaan tämän entistä joustavammin.

Katri, Sanni ja Ossi Tiainen tutustumassa uuden koulun suunnitelmiin.

Katri Tiainen oli saapunut paikalle kolmen lapsensa kanssa, joista kaksi on jo Kinnarin oppilaita ja nuorimmainen on tuleva sellainen. Perheen äitiä kiinnosti erityisesti tilaratkaisut, jotka poikkeavat perinteisestä: ”En ole huolissani ratkaisusta, kun tiedän opettajien olleen itse mukana suunnittelussa.” Perheen koululaiset ovat olleet rakennushankkeen aikana väliaikaisesti lukion ja parakin tiloissa. Kolmatta luokkaa käyvän Sanni Tiaisen mielestä on ollut kivaa käydä koulua eri ympäristössä. Perhe odottaa kuitenkin innolla uuden koulun valmistumista.

Kinnarin kolulla pelailtiin monenlaisia pihapelejä.

Koulun piha-alueella ja kentällä oli useita pelipisteitä, kuten köydenvetoa ja frisbeegolfia. Järvenpääläinen lippukunta Metsänkävijät esitteli partiotoimintaa ja lapset pääsivät kokeilemaan vaahtokarkkien paistamista nuotiolla. Pihalla suunniteltiin myös unelmien koulupihaa. Sisätiloissa oli askartelu- ja valokuvauspiste. Tapahtumassa oli iloinen tunnelma ja buffetin tarjonta varmisti, että energiaa riitti niin lapsilla kuin aikuisillakin.