Rakennusinsinööristä Korpimieheksi

Syksyn pimenevinä iltoina Mestaritoiminnan rakennuttajapäällikkö Jani Kervinen muuttuu  työpäivän jälkeen rakennusinsinööristä Korpimieheksi. Kävimme kysymässä mistä muutoksessa on kyse.

Jani Kervinen työmaalla

Monessa kasvavan kaupungin rakennusprojektissa toiminut Jani muutti vaimonsa kanssa Järvenpäähän 12 vuotta sitten. Muutamia vuosia myöhemmin syntyi perheeseen kaksi poikaa. Sosiaalinen ja liikunnallinen perheenisä juoksee ja pyöräilee erittäin aktiivisesti. Jani on nimittäin maankuulun Korpimiehet seikkailujoukkueen perustajajäsen.

Korpimiehet on 2011 perustettu nelihenkinen seikkailuhenkistä urheilua ja vaellustoimintaa harrastava, taloudellista voittoa tavoittelematon joukkue. Korpimiehet välittää hyvää oloa urheilun kautta ja on innostanut suomalaisia liikkumaan vuodesta 2013 lähtien. Viestiä on viety eteenpäin muun muassa kilpailuista tehtyjen videodokumenttien avulla. Joukkueen monipuolista urheilumeininkiä voi seurata ”Korpimiehet” Youtube-kanavalla. Joukkueelta löytyy somekanavat myös Facebookista sekä Instagramista.

Korpimiehet

Tällä hetkellä Korpimiehet treenavat monipuolisesti tulevia haasteita varten. Syyskuussa puolivälissä joukkueen on tarkoitus osallistua LOST IN KAINUU -seikkailukisaan jo viidettä kertaa. Viime vuonna Korpimiehet voittivat sotilasurheilijoille tarkoitetun sarjan suomenmestaruuden.  Janin mukaan kilpatason kestävyysurheilu vaatii välillä perheeltä paljon. – Pitkät lenkit iltaisin nappaavat viikosta helposti 6-8 tuntia.  Lisäksi kilpailumatkat ovat kestoltaan 3-4 päivää ja esimerkiksi tänä vuonna osallistumme viiteen kilpailuun. Toisaalta urheilu tuo hyvää vastapainoa työlle ja antaa tarvittaessa aikaa miettiä välillä hankaliakin asioita. Työn, urheilun ja perheajan yhteensovittaminen on välillä haastavaa, mutta palkitsevaa. En usko, että selviäisin työn tuomista paineista ilman urheilun palauttavaa vaikutusta.

Jani Kervinen

Liikunnan tuoma vastapaino työlle onkin Korpimiesten keskeinen viesti kaikille suomalaisille.  Korpimiesten tavoite on harrastaa liikuntaa hyvällä fiiliksellä ja jakaa jatkossakin tietoa tapahtumista, jotta ihmisten kynnys osallistua niihin olisi matalampi.  Lähes kaikissa seikkailu- ja vaelluskilpailuissa on monta eri sarjaa, joista kukin joukkue voi valita omaan kuntotasoonsa sopivan.  Ensimmäisenä on saatava kasaan porukka, jonka kanssa on kiva tehdä ja touhuta sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Korpimiehet

– Seikkailukilpailuissa olemme kuulleet usealta joukkueelta että he ovat valmistautuneet kisaan katsomalla korpimiesten dokumentteja kilpailuista. Tämä on meille hieno osoitus siitä, että työmme kantaa pikkuhiljaa hedelmää.