Tervetuloa mestarijengiin Tomi ja Niko!

Mestariyhtiöihin on hiljattain rekrytoitu kaksi uutta huippuammattilaista. Niko Rinne aloitti Mestaritoiminta Oy:llä projektipäällikkönä huhtikuussa ja Tomi Harju aloitti Järvenpään Mestariasunnot Oy:llä sekä Mestaritoiminta Oy:llä talous- ja hallintojohtajana muutama viikko sitten. Kysyimme miehiltä, että keitä olette, mitä teette, mistä tulette ja miten perehtyminen on sujunut näinä etätyösuosituksen aikoina.

Tomi Harju ja Niko Rinne
Tomi Harju (kuvassa edessä) ja Niko Rinne

Tomi Harju on Mestariyhtiöiden uusi talous- ja hallintojohtaja. Hän aloitti tehtävässä muutama viikko sitten. Viimeiset 12 vuotta Tomi on työskennellyt valtiolla. Mestariyhtiöihin hän siirtyi Traficomin talousosaston osastopäällikön tehtävistä.

Uusi työ on tuntunut Tomista oikein kivalta. Hänen mielestään ihmiset vaikuttavat mukavilta sekä avuliailta. Etätyösuosituksesta huolimatta Tomi on työskennellyt osittain myös toimistolla. Uuteen tehtävään perehtyminen täysin etänä ei vain kerta kaikkiaan ole mahdollista.

Työt ovat koronarajoituksista huolimatta lähteneet käyntiin oikein hyvin, vaikken olekaan henkilökohtaisesti tavannut vielä kaikkia. Isosta organisaatiosta siirtyminen pienempään on ollut iso muutos. Tiedonvälitys tapahtuu nopeammin ja joustavammin kuin isossa organisaatiossa.

Tomi Harju

Tomi arvelee, että etätyöskentely voi olla uusi normaali, eikä entisen tyyppiseen toimistotyöskentelyyn ole enää paluuta. Siihen ajatukseen kannattaa totuttautua.

Niko Rinne työskentelee Mestaritoiminnalla projektipäällikkönä. Tällä hetkellä aktiivisena on meneillään Harjulan kouluhanke. Niko aloitti tehtävässä huhtikuussa, juuri koronakriisin pahimpaan aikaan.

Startti oli kieltämättä haastava. Homma oli otettava haltuun sekä johtaa Teamsin kautta lähes 50 ihmistä, joita en ollut koskaan tavannut ja joiden kasvojakaan en välttämättä nähnyt. Se oli kyllä erilaista, kun olen tottunut kokoustamaan kasvokkain ison pöydän ääressä. Koronaviruksen takia en ole vieläkään päässyt näkemään kasvotusten kuin noin kolmasosan ihmistä ja kokoukset pidetään edelleen Teamsissa.

Niko Rinne

Viimeiset 13 vuotta Niko työskenteli Lidlillä, jossa hän oli rakennuttamassa myymälöitä ja jakelukeskuksia. Työmaan johtaminen tuleekin mieheltä selkärangasta, mutta uuden organisaation sisäisissä prosesseissa on aina opeteltavaa. Haastavista olosuhteista huolimatta Niko kokee, että työt ovat sujuneet hyvin.