Välskärinkadulle tulossa moderni asuinyhteisö

Mestariasunnot käynnisti Järvenpäähän, Välskärinkatu 25:een kahden vuokratalon kokonaisuuden rakennuttamisen lokakuussa. Lopputuloksena syntyy digitekniikkaa asumispalveluiden järjestämisessä ja viestinnän edistämisessä hyödyntävä asuinyhteisö.

Järvenpään Mestariasunnot Oy:n omistukseen tuleviin vuokrataloihin tulee 69 asuntoa yksiöistä perheasuntoihin. 7- ja 8-kerroksiset talot rahoitetaan ARAn myöntämällä 40v- korkotukilainoituksella.

– Taloihin tulee digitaalinen asukasviestinnän järjestelmä, joka helpottaa asukkaiden arkea. Sähköisen järjestelmän avulla tieto kulkee yhtiön ja asukkaiden kesken vuorovaikutteisesti ja se avulla asukkaat voivat varata yhteistiloja sekä myös käynnistää pesulalaitteet. Järjestelmä toimii porrashuoneiden ilmoitustauluilla ja myös mobiilisovelluksena, kertoo talojen rakennuttamisesta vastaavan Mestaritoiminta Oy:n projektipäällikkö Marita Laakso.

Digitaalisuus näkyy myös asunnoissa. Huoneistoihin tullaan asentamaan näytöt, joista asukkaat näkevät asuntonsa lämpötilan sekä vedenkulutuksen. Mestariasuntojen asunnoissa vedenkulutus mitataan huoneistokohtaisesti ja myös laskutus tapahtuu huoneistokohtaisen kulutuksen mukaan.

Talot rakentuvat Pohjoisväylän varrelle, noin kilometrin päähän Järvenpään juna-asemasta. Talojen parvekkeet sijaitsevat Tuusulanjärven puolella. Pohjoisväylän suuntaan tulee liikenteen ääntä eristävä tukimuuri. Talojen lämmittämisessä hyödynnetään maalämpöä.

Talojen väliin sijoittuu asukkaita palveleva erillinen piharakennus, johon tulee yhteinen oleskelutila ja sauna. Asunnoissa ei ole huoneistokohtaista saunaa.

– Erillinen piharakennus toimii yhteistilojen osalta myös yhteisöllisyyttä edistävänä asukkaiden kohtaamispaikkana. Tämän tyyppiset tilat tuovat asukkaille tavallaan myös lisätilaa oman asunnon oheen. Yhteistä oleskelutilaa käytetään monissa taloissamme myös esimerkiksi yksityisten juhlatilaisuuksien pitopaikkoina, kertoo Laakso.

Autopaikkoja taloille tulee 43 ja myös varaukset kahdelle sähköautojen latauspaikalle. Lähiliikkumista edistetään varaamalla polkupyörille 155 säilytyspaikkaa. Talot valmistuvat keväällä 2022. Asuntojen vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteella ARAn ohjeistuksen mukaan. Asunnot ovat haettavissa vuoden 2021 lopulla. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Hartela Etelä-Suomi Oy

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Marita Laakso, Mestaritoiminta Oy, if.atnimiotiratsemnull@oskaal.atiram, puh. 040 922 2264, mestariasunnot.fi

Järvenpään kaupungin vuokrataloyhtiö, Järvenpään Mestariasunnot Oy, on tunnustettu, arvostettu ja monella palkinnolla palkittu alansa edelläkävijä Suomessa. Mestariasunnot omistaa Järvenpään eri alueilla yli 2000 vuokra-asuntoa, joiden vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteen
mukaisesti. Lähes 10 % järvenpääläisistä asuu mestarikodissa. Mestariasunnot rakennuttaa omistukseensa myös osuuskunta-asuntoja.